Lean 4D in CSA

Verbeterde CSA met Lean4D®: te lange doorlooptijden, opstapelende sets, verloren instrumenten, ontevreden OK, te lage productiviteit, chaos in de afdeling,… Herkenbare uitdagingen voor iedereen die in en rond de Centrale Sterilisatie Afdeling werkt.

Na een continue groei in het aantal ingrepen en het aantal OK’s stond het water de CSA aan de lippen. Medewerkers en OK’s morden en wezen elkaar met de vinger. De enige oplossing die men zag, was extra mensen, extra ruimte en extra sets.

Na een korte analyse werd het EXIN al snel duidelijk waar het fout liep en zijn we onmiddellijk aan de slag gegaan met Lean 4D®. Reeds na 4 weken werden de effecten zichtbaar en na 12 weken stond er een nieuwe CSA. De gewijzigde processen en nieuwe rol van de leidinggevende zorgen voor rust en tevreden medewerkers in de afdeling en in de OK.

Vorige week hebben we een audit gedaan over de resultaten sinds we vertrokken. De EXIN-methode wordt gehandhaafd en de afdeling heeft verdere verbetering gestart. De doorlooptijden zijn gestandaardiseerd en korter dan voordien, de opgestapelde te verwerken sets zijn geschiedenis en medewerkers hebben herwonnen vertrouwen. Deze resultaten zijn niet het gevolg van extra mensen, ruimte of sets, maar van verbeterde werkprocessen zodat deze extra’s niet alleen vermeden zijn, maar het tegenovergestelde waar is: minder uren, minder vierkante meters en minder sets.

Dit Lean 4D®-project is een mooi voorbeeld van onze aanpak: gerealiseerde en verankerde verbeteringen in kwaliteit, service en productiviteit, die gedragen worden door de medewerkers. Dit alles met een ROI van meer dan 250%.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.