Een nieuw jaar… maar geen business as ususal.

2017 is al weer een paar weken oud en voor velen lijkt het business as usual. Zowel in Nederland als in Vlaanderen horen we echter een ander geluid. Het is niet nieuw, maar klinkt steeds harder: “we kunnen zo niet verder.”

Van Nederlandse woonzorgcentra waar een kleurenkopie een managementbeslissing is geworden, tot kleinere onafhankelijke VlaamseĀ ziekenhuizen die hun bestaansrecht zien afnemen. Vele organisaties worstelen door het oude en het nieuwe jaar.

Kwaliteit van zorg blijft internationaal op een hoog niveau, maar de betaalbaarheid staat onder druk. Oude recepten bereiken het einde van hun houdbaarheid, maar nieuwe recepten zitten nog in de ontwikkelfase. Zeker is dat netwerken, technologie en communicatie deel van het antwoord zullen blijken.

Het overbruggen van nu tot dan, met pragmatische en realistische antwoorden blijft aan de orde en biedt nog veel verbetermogelijkheden. Het bekende model van proces, systeem en mensen werkt immers nog onvoldoende samen zoals blijkt uit onze Lean4D-realisaties in OK, CSA, apotheek, verpleegafdelingen, laboratoria,… De verspilling van kansen en middelen bestaat nog steeds.

Onze portefeuille aan opdrachtgevers groeit jaar na jaar. daar zij wij trots op en blij om. Belangrijker is echter dat zij tevreden zijn met onze inzet, kennis en prestaties. In 2017 leveren wij ook weer onze bijdrage.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.