“I managed to finish the marathon in 3 hours…”

Wat is de definitie van “manager”? Stel deze vraag aan je leidinggevenden en de antwoorden zullen je verrassen (helaas niet altijd positief). Maak het nog concreter en vraag hen wat hun eigen opdracht is.

Veel te vaak horen wij bij onze opdrachtgevers in de gezondheidszorg “zorgen dat het loopt…” In onze optiek ben je dan niet aan het managen, maar “let je op de tent”. Je bent dan eerder een conciërge, dan een manager. Onze excuses indien je het niet prettig vindt om dit te horen. (Toegegeven, na 5 jaar universiteit wist ik het antwoord op deze vraag ook niet.)

Wat willen we dan horen? “Een manager bereikt de gestelde doelen.”

Net als in de titel gaat managen om het behalen van de eindstreep binnen de gestelde tijd, met de beschikbare middelen,… En de volgende keer stel je je doelen weer wat hoger. Dat is Continuous Improvement. Wat dat betreft is management net sport.

Als je deze definitie hanteert worden begrippen als SMART en PDCA pas echt relevant. Het bereiken van doelen impliceert dat de doelen gesteld zijn, met, door of voor de manager. Heel vaak ontbreekt deze eerste stap. En laat ons wel wezen, welke zin heeft het te plannen als je niet weet wat je doel is. De P in PDCA wordt dan ook vaak herleid tot roosteren “om te zorgen dat het loopt”.

Wat zijn jouw doelstellingen, hoe plan jij om deze te bereiken? We horen het graag van je, maar nog liever, denken wij graag met je mee.

Stephan Michielsen

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.