Ons Team

Onze mensen

Onze mensen

Veranderprojecten zijn complex. Onze medewerkers hebben naast de technische vaardigheden een groot empathisch vermogen en goede tactische skills cruciaal voor het slagen van verbeterprojecten.
 
Ze onderschrijven allen onze kernwaarden “Excellence & Integrity”.
 
Net zoals in onze verbeterprojecten krijgen onze mensen ook training en coaching zodat ze opgeleid worden in onze specifieke methoden en zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Partners

Stephan Michielsen

Als managing partner van EXIN met 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven en 20 jaar ervaring in de zorg ben ik eindverantwoordelijke voor de commitments die we aan onze opdrachtgevers en onze medewerkers geven.

Dat gaat verder dan het invullen van contractuele afspraken, dat gaat over onze kernwaarden Excellence & Integrity: Eerlijk over wat we kunnen, betrokken en enthousiast in de uitvoering en met aantoonbare impact.

Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat onze dienstverlening waarde toevoegt aan de organisatie van onze opdrachtgevers. Wij realiseren dit door onze grondige sectorkennis, opvolgen van marktontwikkelingen en ontwikkelen en implementeren van nieuwe oplossingen.

Zo werken we zelf ook aan een continue verbetering van onze aanpak waardoor EXIN verder kan groeien en onze medewerkers de ruimte hebben om zich verder te ontwikkelen binnen het team.

Katleen Peeters

Bij EXIN werken we in Zorg en Bedrijfsleven. Die afwisseling is verrijkend waarbij lessen en best practices uit de ene sector inspireren voor verbetering bij de andere.

Ik begon mijn carriere bij PwC en Engie en heb daarbij het bedrijfsleven goed leren kennen. Mijn focus ligt daarbij steeds op het financiële en juridische. Zo kan ik de operationele verbeteringen die we boeken vertalen naar de financiële resultaten.

De Zorgsector geeft nog een extra dimensie aan ons werk. Ooit krijgen we allemaal te maken met Zorg, voor onszelf of voor familie. Goede, toegankelijke en betaalbare zorg zijn dan het belangrijkste.

Dat vraagt een goede organisatie en betrouwbare processen om kwaliteit en efficiëntie te garanderen. En het vereist een realistische beheersing van de werkdruk voor de zorgverleners zodat zij hun werk kunnen volhouden én op professionele en gastvrije wijze met de patiënt of bewoner om kunnen gaan.

De juiste zorg, op het juiste moment op de juiste plaats, aan de juiste prijs, daar werk ik als partner bij EXIN graag aan mee.